Fasa Fiso

 


Teoman'ı hepimiz biliriz. Şarkılarında bambaşka bir duygu hissederiz en azından benim için öyle. Herkesten çok farklı bir müzik tarzı var gibi. Rock and Roll'un biraz daha yavaş hali. Teoman'ı daha yakından tanımak isteyenler için enfes bir kitap. Çocukluğundan başlayıp müzik kariyerine nasıl atıldığına dair bir sürü anılar dizisi. Teoman'ı zaten röportaj editlerini izlerken de karakteri hakkında fikir ediniyoruz. Kendini çekilmez biri olarak tanımlıyor kitabın her sayfasında da bunu anlatıyor. Müzik kariyerinde olmazsa olmaz o güzel sanatçılarda karşımıza çıkıyor. Bülent Ortaçgil, Müslüm Gürses, Şebnem Ferah, Yavuz Çetin... Rock piyasasından herkesle bir anısı var. 

Yazdıklarını okurken aralarda şarkılarını nasıl yazdığını anlatıyor ve sözlerle süslüyor. Fotoğraflarla birlikte çok başarılı bir anı türünde kitap olmuş. 

Onun ruh hali,hayal gücü, bilgi birikimi okuduğu kitaplar şiirlerle kendine çok şey katmış biri. Bunun karşılığını da şarkılarıyla bize veriyor. Gündüzleri eve kapanıp kitaplara gömüldüğünü anlatıyor. Bu aralar benimde yapmaya çalıştığım şeylerden biri bu. 

Yer yer güldüren anıları da var tabi. Teoman'ı yakından tanımak isteyenler okuyabilir gönül rahatlığıyla.

Sevgilerle.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bohemian Rhapsody Film Incelemesi

gerçeklik uyandırmadan kahven uyandırsın.

Kafamın içi bir kütüphane