gerçeklik uyandırmadan kahven uyandırsın.

 1899

bir netflix dizisi. dark dizisinin yapımcıları ve yönetmeni tarafından çekilmiş belli bir dönem içinde geçen bilim kurgu dizisi. oldukça sürükleyici bir yapım olmuş. bölümler bir saat aralığında fakat bir döngünün içinde geçtiğinden dizi oldukça yavaş ilerlemekte. bu yüzden eleştirmenler tarafından olumsuz yorumlanmış. 



filmin senaryosunu başarılı bulduğumu belirtmek isterim. çünkü bu dizide beyinle bir çatışma içerisindesiniz. sonraki olayları tahmin etmek insanı şaşkınlığa uğratıyor. görünürde iki tane gemi var. alt katta ikinci sınıf yolcular ve üst katta da birinci sınıf yolcular. ana karakterlerin her birinin ayrı bir biliçaltına tanıklık ediyoruz bölümün ilk dakikalarında. bu yolcuların bulunduğu geminin adı KERBEROS.

tam yol amerikaya gidiyorlardı sanırım. sonra bu geminin kaptanı eyk isimli adam 4 ay önce kaybolan bir gemiden (PROMETHEUS) işaret alıyor ve rotayı geri döndürüyor. yolcular buna sinirleniyor tabii ki ve adamları bile kaptana karşı savaş açıyorlar. başrol kadın karakterimiz maura franklin olduğu iddia edilen gemideki yolculardan biri. ve onun babası bir akıl hastanesi kurmuş vakti zamanında. maura ise bu gemide sürekli zihninde akıl hastanesine kapatıldığını, babasının kardeşine ne yaptığını soracakken bir sandalyeye bağlayıp boynuna bir şırınga sokmalarıyla son buluyor. sonra wake up. yani uyan sesi çınlıyor ve uyanıyor. bu olay belli karakterlerin hepsinde oluyor. sonra ne öğreniyoruz biliyor musunuz? 


aslında bu bir simülasyon. uyutuluyorlar yani tüm bu olanlar o gemi hiçbir şey gerçek değil. daha fazla spoiler vermek istemiyorum izleyin ve sizi şaşırtmasına izin verin bu dizinin. daha ne detaylar var da çok uzun anlatmaya kelimeler yetmez. senaryoyu nasıl yazdıklarına ve çektiklerine şaşıyorum. çünkü ağır ilerliyor fakat içine de çekiyor. bölümleri izlerken hadi şunu da izleyeyim diye geçiriyorsunuz içinizden. 

bu diziden sonra simülasyonda olabileceğimizi düşünmeye başladım. tüm bu memleketin hali gerçek değil. bu bir rüya bizi uyutuyorlar. filmin sonunda biz de uzayda uyanıcaz. kesin

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bohemian Rhapsody Film Incelemesi

Kafamın içi bir kütüphane