Şahmaran ( Netflix Dizisi)

 


Netflixin yeni Türk yapımı dizisi Şahmaran hakkında konuşmak istiyorum. Bu dizi mitolojik bir hikayeden oluşuyor. Başroller Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz.


Dizinin adından bahsedersem Şahmaran adını daha önce duymuştum fakat araştırmamıştım hiç. Bu dizi ile ne anlama geldiğini öğrenmiş oldum. 

Kısaca tanımlamak istersek vikipediden de yardım alarak bir tanım koyacağım. Yılanların şahı olarak biliniyor. Vücudunun aşağısı yılan şeklinde baş kısmı ise insan şeklinde olan bu mitolojik varlık Maran adı verilen doğaüstü bir yaratık. 



Bu dizide ise Adana'da geçiyor hikaye. Hikayeye baktığım zaman Mersin'in Tarsus ilçesinde de olduğu anlatılıyor.

Adana'ya bir kız geliyor ulaşım aracı tren olarak seçmişler. Taksiye binip dedesinin yanına gidiyor. Dedesi kızını yıllar önce bırakıp gitmiş. Gelen kızın adı Şahsu. Bu dede, anne ve şahsu'nun ortak bir problemleri var. Uyurgezerlik. Bu dededen gelme sorun bütün ailenin delirecek duruma gelmesine sebep oluyor. Bu sorun da şahmaran olayıyla bir şekilde bağlanıyor. Orası çok karışık izleyince daha iyi anlaşılır.

Aynı bölgede dedesinin evinin karşısında bir ev var. Maran isimli bir adam şans eseri demeyelim de bir gün bunun olacağını bilerek Şahsu ile tanışıyorlar. Bunların birbirine ait iki insan olduğunu görüyoruz. Fakat Maran tabii ki gerçekten bir insan değil. Yarı yılan yarı insan. Görünüşü insan olsa da Şahsu bunu bölüm ilerledikçe farkediyor.


Sahnelerin bazı yerleri erotiklik içeriyor olsa da bazı yerleri çok absürt. Bu absürt yerleri izleyince anlayacaksınız. İzleyenlerde anlar bence. Ekşi sözlükte bu diziyle ilgili bir yorum okumuştum. Dizinin büyük çoğunluğu spoilerdan oluşuyor. Yani bu diziyi spoiler vermeden anlatamazsınız. Dizinin son bölümünde anlaşılıyor bu kadar spoilerin gerçeğinin ne olduğu. Gerçekten de öyle en sonunda bu Maran adlı yarı yılan insanımız gerçeği her şey bir felakete dönüştüğünde anlatmak zorunda kalıyor. 


Bu hikayenin sonunu anlatmak istesem de anlatamam izlerseniz daha iyi anlarsınız. Oyunculuk olarak Serenay çok iyi bir iş çıkarmış. Bazı sahnelerde nasıl ciddi kalabilmişler anlamış değilim. Dizinin bir sahnesinde Burak Deniz'in cıbıl bir şekilde göle girip yüzdüğünü çıkarkende bir beş saniye poposunu izliyoruz. Gerçekten çekerken nasıl ciddi kalabildiler anlayamıyorum. 

Sanat için gerçekten soyunmuşlar bu yüzden tebrik etmek gerek. Şahsu ve Maran arasındaki inanılmaz çekimi izlerken zaten eridik bittik. İnşallah sahneden sonra birbirlerine aşık olmamışlardır. :D 

Dizinin 2. Sezonu gelirse izlerim bu tür fantastik, mitolojik konulu dizileri beğeniyorum. Sonda her şey açıklandı ama devamı nasıl olacak bilmiyoruz senaristin hayal gücüne kalmış. Netflix bu işe tamam derse güzel devam eder inşallah. Puanım 8/10 

Herkese keyifli izlemeler diliyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bohemian Rhapsody Film Incelemesi

gerçeklik uyandırmadan kahven uyandırsın.

Kafamın içi bir kütüphane