Kaderimi ben mi yazıyorum?

 Kaderimi ben mi yazıyorum?

 

Herkese merhaba. Bugün bir süredir aklımı kurcalayan bir konuyla geldim. Normalde böyle derinlikli konular üzerinde yayın yazmazdım. yaşadığım ve okuduğum şeyler beni bunları düşündürtmeye verdi.

Yayınlarımı okuduğunuz kadarıyla biliyorsunuzdur bu sene okula gitmekten vazgeçtim bir sene ara verdim. Edirne’de okumak o üniversite hayatını yaşamak yeni arkadaşlar edinmek benim de hayalimdi. 2019 da ilk yks girdiğim senede babam gitmeme izin vermediği için gitmemiştim. Bulunduğum şehirde okumuştum. Ama o bölümden de mezun olmadım. Neden aniden böyle bir karar verdim bilmiyorum. Oraya gezmeye gittiğimde sorun yoktu. Anne ve babamla gittiğim gün nedense geri dönmek istedim. Mesela o an kendi düşündüklerimi ve hissettiklerimi umursamayıp (ki bu nasıl olacak imkansız bişey) orada kalmaya kendimi zorlasaydım nasıl olurdu diye düşünüyorum. Mesela hayatımdaki geçen 2-3 ayı ben yönettim. Bir karar verdim. Gittim ve sonra geri döndüm. Bazen bunu saatlerce düşünüp kendimi yoruyorum ama olan oldu biten bitti. Yurt kaydımı sildirdim okulu dondurma talebinde bulundum. Ve o andan beri evdeyim çok nadire dışarı çıktığım zamanlar oluyor. Ve şu an ailedeki sağlık sorunlarıyla uğraştığımız için  elim kolum bağlı gibi hiçbir yere gitmiyorum. Çalışmıyorum para kazanmıyorum. Boş boş yatıp bunları düşünüyorum.

 

Bende bir sorun olduğunu düşündüğüm için psikiyatriye gittim. Ben neden böyle yapıyorum. Neden başladığım bir işi yarım bırakıyorum. Sürekli bunu düşünüyorum. Hayatımla ve geleceğimle ilgili karar vermekte zorlanıyorum. İşte bunu çözmek için bir yandan ilaç tedavisi görürken bir yandan da psikonet yayınlarının bilişsel ve davranışçı terapi uygulamalarını anlatan kitaplarından aldım ve okumaya başladım.

Ve şimdi asıl soruya gelelim. Bu dönem yaşadığım şey neydi. Hayırlı mıydı? Bu kararı neye dayanarak verdim. Herkesi bir anda şaşırttım.  

Ben bu kader konusuyla ilgili hiçbir kitap bir bilgi okumadım ve izlemedim. Sadece kendi deneyimlerimi ve düşüncelerimi aktarmak istediğim için ve zihnimi rahatlatmak için yazıyorum.

Bence insanın kaderi kendisinin istem dışı dışardan başına gelen olaylardan ibarettir. Kendi tercihleri ve kararları uygulamak onun kaderini değiştirir. Put gibi oturup durmakta hiçbir şey yapmamak farklı olayları getirir. Kişisel olarak gelişmek isteyip boş durmazsak; yani mesela bir iş bulmak onu devam ettirmek, yeni bir semte veya şehire taşınmakta farklı olaylar getirir insanın başına.

Umarım kaderimizi kendi istediğimiz şekilde kendimize güvenerek yazmayı başarabiliriz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bohemian Rhapsody Film Incelemesi

ANNE FRANK'A MEKTUBUM

gerçeklik uyandırmadan kahven uyandırsın.