ANNE FRANK'A MEKTUBUM

 




Anne Frank’ın Hatıra Defteri

Sevgili Anne, bu mektubu ben de sana yazıyorum. Henüz 14 yaşında genç bir kız olmana rağmen olgun bir kişiliğinin olduğunun farkındayım. Senin yaşında birinin bu kadar olgun düşüncelere sahip olması beni çok etkiledi. Çünkü ben senin yaşlarında aklı bir karış havada biri olduğumu varsayıyorum. Seninle aynı yüzyılda yaşamış ya da yaşıyor olsaydık seninle çok iyi bir arkadaş veya dost olabilirdik. Bunu çok isterdim çünkü benim de bir mektup arkadaşına ihtiyacım var. Sen şu an yaşamıyor olsan da senin günlüğünle birlikte ben de tekrardan günlük tutmaya kendi duygu ve düşüncelerimi en ince ayrıntısıyla yazmaya karar verdim. Yazmak her zaman iyi geliyor bunu en iyi sen bilirsin.

 


Arka ev de yaşadıkların kendi içine dönüklüğün dışa bir şey belli etmemen ne kadar güçlü bir kişiliğinin olduğunu gösterir. Senin ailenle ilgili hissettiklerini ara sıra ben de hissediyorum. Sen o zamanlar küçük yaşta olmana rağmen kendinin farkında oluşun ne isteyip ne istemediğin net oluşun beni de senin hayal ettiğin geleceğe ne kadar yakın olduğumu düşündürdü.

Bu mektubu sana 77 yıl sonrasından yazıyor olmam seni sevindirebilir. Bunun için babana teşekkür etmeliyiz. Çünkü o senin hatıra defterini yayımlatmış olmasaydı şu anda bu yüzyılda senin gibi iyi bir dostla karşılaşmış olamazdım.

 

 

Dostun Büşra

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bohemian Rhapsody Film Incelemesi

gerçeklik uyandırmadan kahven uyandırsın.