zeytin ağacı

 

Zeytin Ağacı

Bugün sizinle yeni bir dizi hakkında konuşmaya geldim. Çıktığı andan itibaren büyük etki yaratan bir dizi olduğunu düşünüyorum. Başrollerinde Tuba Büyüküstün (Ada), Seda Bakan(Leyla), Murat Boz(Toprak), Boncuk Yılmaz(Sevgi), Fırat Tanış(Zaman) ve Serkan Altunorak (Selim) karakterleriyle rol alıyorlar. Dizinin konusu, oyuncuların performansları ile güzel bir uyum yakalanmış.


Bu dizinin konusu atalarımızdan gelen karma ve yaşadıklarımız; içimizde çözemediğimiz sorunlar ve küçükken yaşadığımız travmalardan yola çıkarak bunun ana nedenini bulup çözüme kavuşturma. Bir de dizinin içerisinde geçen bir kitap var. Seninle Başlamadı. Ben bu kitabı daha bu dizi çıkmadan birkaç hafta önce ve bu şekil bir şey anlattığını bilmeden almıştım. Zamanım olursa okumaya başlamak istiyorum. Genlerden aktarılan kalıtsal travmalar üzerine yazılmış bir kitap.



 

Gelelim diziye. Çok spoiler vermeden anlatmaya çalışacağım. Ada karakterimiz bir genel cerrah. Kendini bilime adamış yakın zamanda iyi bir proje için brüksel’e gitmek istiyor. Annesiyle arası çok iyi değil. O yüzden kendi başına buyruk davranışları var biraz da. Selim ile evliler.

Sevgi ise kanserdi. Kemoterapi tedavisi görürken bir anda değerleri kötüleşiyor. Sonra da karşısına Zaman Bey’in aile köken açılımı denilen bir ruhsal çalışma etkinliğini keşfediyor.

Leyla ise evli ve bir çocuğu var. Kocasına çok düşkün onun için kendi dişiliğini korumak için elinden gelen her şeyi yapmaya çalışan bir anne karakteri.

Toprak, on küsür yıl önceki adanın eski sevgilisi. Bununla ilgili detayları izlersiniz zaten.

Selim bir mimar, şantiyede falan görüyoruz onu sonraki kısımlar tam bir kaos içeriyor.

Zaman bey, işte bu dediğim aile köken açılımı çalışmasını yöneten bir hocamız. Kendisine hoca denilmesini pek istemez.

İşte bu dizide herkes zaman bey sayesinde bütün travmalarıyla yeniden yüzleşiyor. Olmuş şeyleri veya olacakları önceden görme gibi olaylar oluyor ve bunların birbirleri ile olan bağlantısı beni çok şaşırttı ve içine çekti. Sadece dizinin son bölümünde sevginin hayatındaki büyük sırrın tam olarak nasıl olduğunu anlayamadım. Ama ikinci sezon gelirse gerçekten süper olur. Aynı bu dizide Atiye gibi beni kendine bağladı. Sizin de izlemenizi tavsiye ederim.

 







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bohemian Rhapsody Film Incelemesi

ANNE FRANK'A MEKTUBUM

gerçeklik uyandırmadan kahven uyandırsın.