Haftalık Sohbet

 Tutkulardan intihar günlerden cumartesi diyerek giriş yapıyorum. Benim için çok yorucu bir hafta oldu gerçekten. Fiziken bir iş yapmasam bile kafa doluluğundan kendimi blogger topraklarına atamadım. Ama bu akşam yazmam gerektiğini düşündüm. Ufak bir kendimizle sohbet hafta değerlendirmesi gibi olsun istedim.

Bu hafta neler yaptım okudum onun bir özeti olsun.

Çarşamba günü alttan aldığım dersime gittim. Onun öncesinde zamanım olduğundan kütüphaneye uğradım. Uzun zamandır gitmiyordum özlemişim o sessiz ortamı. Bir süre kitaplıklar arasında gezindim hem o sırada alıp okumak istediğim kitabı aradım. Aldığım kitabın adı William Faulkner’dan Ses ve Öfke. Ama onun öncesinde yarım kalan kitabımı bitirdim. Beyaz Zambaklar Ülkesinde. Okurken çok keyif aldım gerçekten. Tekrar tekrar okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Kitabın konusuna geçersek Finlandiya’nın o yozlaşmış toplumdan yavaş yavaş nasıl bilgili bir topluma yükseldiğini anlatıyor. Tam roman öykü gibi diyemeyiz ama baya öğretici bir kitap olduğu aşikar. Bence tam zamanında okumuşum diyebilirim yormadı beni ve akıcıydı. Üstelik Atatürk’ün okullarda okutulmasını öngördüğü bir kitap olduğu için kesinlikle biz değerli okurlar için enfes bir öneri olur. Ve ve ve en önemlisi bugün yeni kitaplar sipariş ettim. Pazartesi günü elime ulaşmasını umuyorum. Onlar hakkında da ayrıca okuduğum zaman yeterli tat alırsam inceleme yapacağım. Gerçekten bir de kitapların fiyatları çok fazla arttı. Kültürlenelim diyoruz o bile bedava değil. Ben ülke başkanı olsam bütün herkese yararlı olacak kitapları okumak bedava diye dağıtırdım. Kitaplar 1 lira olsun canım ülkemin kitapçıları diyerek onlara burdan sesleniyorum. Millet aç okumaya aç. Bilgiye sanata kültüre aç. Ben en son ne zaman tiyatroya sinemaya gittiğimi hatırlamıyorum. Evden dinlemekle izlemekle olmuyor her şey aynı heyecanı vermiyor.

Bu hafta neler dinledim ona değinelim. Kafa yorgunluğundan kurtulmak kendimi dinlemek açısından daha sakin müzikler tercih ettim.

Bu haftanın top 1’i Karsu- On the road. Konudan bağımsız güzel Hollandalı müzisyen arkadaşımızın enerjisi beni çok etkiliyor. Sesi de öyle. Hatta en son pena youtube kanalındaki soru cevap videosunu izliyordum yarım kaldı. Bu yayından sonra gidip devam edeyim.

Benim daha fazla çenem düşmeden bu yayını sonlandırayım. Okuyacak izleyecek dinleyecek çok şeyimiz var. Yeni gelen kitaplarım içinde bir inceleme yaparım artık. Ve beni 1000 kitap platformundan da takip edebilirsiniz. Linki şuraya bir yere iliştiririm. Güzel hafta sonlarınız olsun.

 

1000 kitap profilim


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bohemian Rhapsody Film Incelemesi

ANNE FRANK'A MEKTUBUM

gerçeklik uyandırmadan kahven uyandırsın.